Just another WordPress.com site

Ett twittersvar

Detta är ett snabbt svar, då jag har ont om tid. Så tolka därefter.

När man bedriver en skadlig invandringspolitik som inte tar hänsyn till mottagarlandets kulturella och strukturella förutsättningar (högteknologisk välfärdsstat, avsaknad av nationalism, ”knyter handen i fickan”-mentalitet, grundläggande kulturella värderingar osv.) samt den mänskliga naturen som flockdjur så får man en effekt som Putnam beskriver: ”people living in ethnically diverse settings appear to ‘hunker down’ – that is, to pull in like a turtle.” Det leder till minskad social tillit.

Människans flockdjursbeteende gör att man söker sig till ”sin kulturella flock”, dvs vi väljer att segregera oss:

– Ja, vi hittade en så kallad tipping point på 3–4 procent. När andelen utomeuropeiska invandrare är så stor i ett bostadsområde så börjar de infödda svenskarna flytta därifrån, säger Emma Neuman, nationalekonomisk forskare vid Linnéuniversitetet i Växjö. [källa]

Det leder till informella nationer inom nationen där informella lagar, så som sharia och hedersförtryck, gäller. Vilket i sin tur leder till minskad vilja att bidra till det gemensamma. De informella nationerna medför att man kan migrera till ”sin kulturella flock” – befolkning som bor i Sverige men inte. Det tillsammans med vårt bidragssystem fungerar som pullfaktor för mer migration.

Skärmdump ca, 5:40

Skärmdump ca, 5:45 här

Parallellsamhällen. Mångkultur.
Hur ”fungerar” länder med mångkultur i resten av världen? Då kan man urskilja tre olika grundmodeller:
1. Den amerikanska modellen
USA hålls samman av den amerikanska patriotismen. Nackdelen med den modellen är att man har behov av med jämna mellanrum peka ut en yttre fiende för att inte bilden av det gemensamma ska falla.
2. Diktaturer
Rocki beskriver det bra såhär:

Qatar är en mångkultur. Knappt 15% qatarer, saudier, UAE:s, indier, nepaleser, pakis, pinoys, européer, amerikaner… Hardcoresegregerat En diktatur. Varför? Enkelt, annars skulle folk slå ihjäl varandra. Sverige är inget hokuspokusfilijokus-land där alla helt automagiskt kan leva sida vid sida och äta marockansk gryta tillsammans. Släpp det!

3. Krigshärjat
När det då saknas diktator eller sammanhållande patriotism i mångkulturella så är det länder med långvariga eller återkommande kulturellt betingade krig där folk slår ihjäl varandra.

Vi är som land på väg mot nummer 3. Att moderaterna nu kopierar delar av SDs politik gör bara att man släpper gasen lite på den vägen, vi är fortfarande på samma väg … även om vi ser till hela moderaternas vändning. Problemets karaktär o djup har fortfarande inte nått hela vägen upp på makteliten.

Sverigedemokraterna vill försöka få landet att svänga in på vägen som leder till 1 (fast en svensk motsvarighet), det är vad vårt ”tjat” om nationalism och assimileringspolitik handlar om. Det är det minst dåliga av dessa enda tre alternativ vi har framför oss, till följd av politiskt maktmissbruk sen 1975. Men det blir svårare ju längre tiden går …

Varför då tipping point?
Två faktorer som jag skrivit om ovan:
”väljer att segregera”: Den tvångslag som nu tvingar kommunerna att ta emot innebär att man kör över folket som aldrig valt mångkultur. Vad händer när svenskar (både ”ursvenskar” och invandrade som vill ha den svenska kulturen) inte kan flytta inom landet för att få leva i svensk kulturell kontext? Man flyr landet, för varför stanna i ett högskattesamhälle som inte präglas av den kultur man trivs med och inte kan erbjuda den trygghet och kvalité man önskar för pengarna man betalar? Vad har landet kvar att erbjuda sina medborgare när nyanlända positivt särbehandlas för skattepengar?
Den flykten har redan börjat …

”Pullfaktor”: har jag svårt att se att vi som land kan lösa när vi har 7k-regeringen som styr skutan fram till 2018.

Kommentarer till: "Ett twittersvar" (2)

  1. Det fd Jugoslavien är ett lysande exempel på mångkultur som gått från diktatur till krigshärjat.
    För övrigt så kommer det alltid gå att att välja att segregera (om man har resurser), det görs ju varje gång någon flyttar till gräddhyllan. Jag tror att gated communities är på ingång inom en snar framtid, då med stängsel och inte bara prismekanismer som håller dagdrivarna borta.

  2. Ja, tror jag med … om gated communities inom en snar framtid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: