Just another WordPress.com site

Så sant, så sant!

En liten pojke frågar sin far:

– Far, jag ska skriva en uppsats i skolan, får jag ställa dig en fråga?

– Självklart min son, fråga på!

– Vad är politik, far?

– Tja.. i politiken finns det 5 folkgrupper:

1) befolkningen
2) regeringen
3) den ekonomiska makten
4) arbetarklassen
5) landets framtid

– Jag förstår inte far… Kan du förklara det för mig?

– Ok, jag använder vårt hem som exempel. Jag tjänar pengarna till det här gemensamma hushållet, alltså är jag den ekonomiska makten. Din mor administrerar och använder pengarna, hon är alltså regeringen. Vi ser efter dina behov, du är alltså befolkningen. Din lillebror är landets framtid, och hans barnflicka är arbetarklassen, förstår du det, min son?

– Mer eller mindre…
Om natten vaknade den lille pojken av att lillebrodern grät. Pojken gick upp för att se vad det var som var fel, och han upptäckte att lillebror hade bajs i blöjan. Han gick in till föräldrarnas sovrum där modern sov tungt. Så han gick till barnflickans rum, men genom nyckelhålet såg han fadern igång med att klä av barnflickan. Eftersom de inte reagerade på att han knackade på dörren, gick han tillbaka till rummet och sov vidare. Nästa morgon sa pojken till fadern:
– Nu tror jag att jag förstår vad politik är!

– Strålande, min son! Försök att förklara det för mig med dina egna ord.

– Jag tror att det är såhär: Medan den ekonomiska makten knullar arbetarklassen, snarkar och sover regeringen, befolkningen blir fullständigt ignorerad, och landets framtid står i skit upp till halsen!

Kommentarer till: "Så sant, så sant!" (6)

 1. *skratt* klockren!

 2. @ Richard
  Hej vännen! 😀
  Så längesen jag ”såg” dig, du saknade man. Har du sett att jag skriver på annat ställe nu? Det är därför jag inte skriver så mycket här längre.

  Hoppas du hade en underbar jul och nyår.
  (Förresten: Fick du mitt nya mobbenr?)

  Kram

 3. Den var kul och intressant 🙂

 4. […] som behöver politiken förklarat för sig på ett lättbegripligt sätt kan ju roa sig med att klicka här och förhoppningsvis få sig ett skratt på […]

 5. ”While firm differences can be comfortably negotiated within the contrasting [old] form of discourse, a mode of discourse governed by sensitivities and ‘tolerance’ cannot tolerate uncompromising difference. Without a bounded and rule-governed realm for negotiating differences, antagonism becomes absolute and opposition total. Supporters of this ‘sensitive’ mode of discourse will typically try, not to answer opponents with better arguments, but to silence them completely as ‘hateful’, ‘intolerant’, ‘bigoted’, ‘misogynistic’, ‘homophobic’, etc. ”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: