Just another WordPress.com site

Eders Ödmjuke

Jo, jag vet, normala människor säger semlor, men jag trycker det påminner alltför mycket om Selma, så jag föredrar det mer genusneutrala fastlagsbulle, vilket i vilket fall som helst var vad vi kallade dem när jag var liten. Jag brukade förresten också äta dem med sked i djup tallrik där de flöt omkring i het mjölk. Mums. Varför gör man aldrig det nu för tiden. Men … det var inte hur man äter fastlagsbullar det var meningen det här skulle handla om. Jag har egentligen inte sådär jättemycket att säga den här gången, men ville bara kort ta upp vilka som äter fastlagsbullarna.

Jag kunde inte undgå  (fast det var bra nära) att notera att det tydligen var en internationell mansdag nyligen, i måndags, den 19. Inte för att det skulle vara särskilt viktigt. Vi hade ju den moderna toaletten att fira samma dag, och sånt får man ju inte negligera för mindre petittesser som att 50% av befolkningen, ungefär, består av män. Toaletter är onekligen viktiga saker.

Men ändå, lite grand tycker jag nog att man kunde uppmärksamma att halva världens befolkning är män. Man skulle ju kunna anknyta det till den viktiga toalettdagen genom att också propagera för att man inrättar fler urinoarer – som väl får anses vara manligt könskodade – i städerna så att alla flickor och kvinnor slipper lida av den patriarkala urinstanken i portuppgångarna.

På den mer positiva sidan tycker i alla fall jag att åtminstone de små penisutrustade medborgarna som ännu inte nått den aktningsvärda ålder (18?) då de officiellt blir män, ändå borde få hyllas lite grann för sitt framtida vardande. Det gjorde man ju på kvinnodagen med de blivande kvinnorna.

Vilket för mig tillbaka till vad inlägget egentligen skulle handla om och det som jag faktiskt ville säga–:

Fick er pojk en semla på dagis i måndags?

Trodde väl inte det. Orättvisan har sin gång.

Det feministiska matiarkatets strukturella förtryck visar sitt förtjusande anlete

Kommentarer till: "Internationella mansdagen och fastlagsbullar" (15)

 1. För jämställdighetens skull, så vill jag understryka att urinstanken i portuppgångar även kan vara matriarkal:) Kvinnor kan, så att säga. Men vi kan ju skylla på det onda patriarkatet ändå, det finns ju hela bibliotek som bevisar patriarkatets ondska.

  Om semlor är goda? En smaksak.

  Men lita på att det blir mer komplicerat om en genusteoretiker får för sig att dekonstruera semlan, precis som mannen blivit dekonstruerad och funnen vara roten till all ondska.

 2. Tack Hjalmar.
  I Danmark lär det finnas en lag som säger att man får urinera på offentlig plats. Det påstås att det var en av kungarna som när han for runt i Köpenhamn plötsligt drabbades av ett akut pissbehov och han kunde inte hålla sig utan lättade sig i närmsta portuppgång. Jag kommer inte ihåg exakt hur historien går, men misstänker att någon påtalade för Konungen att man faktiskt inte fick bära sig åt på det där viset. Och den gode Konungen som då hade den lagstiftande makten ordnade så att det blev tillåtet, med någon motivering som väl närmast är att likna med att det var en mänsklig rättighet att få urinera. Och denna unika lag lär visst gälla än idag i Dannmark. Det låter som en skröna, men efter att ha bott i Köpenhamn så är jag böjd för att tro att den är sann. Folk går in helt ogenerat och pissar i portgångar, och jag talar då inte om några obskyra portgångar på små dunkla bakgator, utan t.ex. ingångar till hotell på Vesterbrogade (som väl är att betrakta som Köpenhams centrala huvudgata). Men det är definitivt främst män som tar sig dessa friheter, även om det förekommer fruntimmer också, men det är inte alls lika vanligt, och för det mesta brukar de slinka iväg bakom någon knut i skymundan istället för att använda en välupplyst port.
  Så urinstanken är nog trots allt företrädes maskulin, även om det bär mig emot att säga det.
  Och visst fan är semlor fastlagsbullar goda! Så låt oss se till att feministerna aldrig kommer i närheten av dessa delikatesser.

 3. @dolf
  Visst är det så. Tex öl har ju en trängade effekt, och straffrihet uppskattas säkerligen av många manliga ölhävare i vårt sydvästliga grannland…

  Det är nog bara en tidsfråga innan feminister på fullt allvar hävdar att patrialkal ondska döljer sig i bakverkets kalorier, och förslavar kvinnorna under semlans lockelse:) Se, ännu ett problem som kan lösas genom mer feminism, fler genusprojekt och fler pungslagna män. Flera (manliga) flugor i en smäll:)

 4. @dolf, @Ninni, @Hjalmar och Tomten
  Har just reggat mig på Jämställdhet och tittat runt litet, gillar upplägget och ser med spänning fram emot vad som kommer ut ur den så småningom. För övrigt en fortsatt trevlig helg med eller utan bullar.

 5. Barfota.
  Ja det ser fint ut där:)

 6. Apropå hetäggar så äts väl det fortfarande på sina platser? Åtminstone norrut? Själv har jag inte riktigt hajat det här med att äta semlor på fik eller så. Nej, varm mjölk som man häller över locket ska det vara 🙂

  För övrigt – fram med mer offentliga toaletter för alla kön i städer kan jag tycka….

 7. Svensk statsfeminism möter pojke: http://m.youtube.com/watch?v=ZDkejTcSlY4

 8. @trollan
  trevligt att åtminstone en civiliserad person hittat in till bloggen.
  Och håller med dig om offentliga toaletter. (Skicka tillbaka alla böteslappar till farbror staten om ingen toalett fanns att tillgå)

 9. Mums, ser fram emot en hetvägg 12/2 nästa år!

  Självklart fick inte pojkarna någon semla eller något annat, de tillhör ju det hemska patriarkatet.

 10. Vad har du emot feminism? Är det att vi har blivit myndiga även utan att gifta oss? Att vi har rösträtt? Rätt att bestämma över våra kroppar? Rätt till yrke? Rätt att skilja ocss eller själva bestämma vilka vi ska gifta oss med. Eller vad är det du har problem med? eller är du en av de där k*rkade individerna som EGENTLIGEN inte vet vad feminism är?

  Och nej, min son fick ingen semla. Vi äter inte sådan dynga, vare sig han eller jag.

 11. @vegetarianen
  feministen står för kollektivistiska resonemang istället för att man ser till individen, de feminsitiska doktrinerna förnekar eget ansvar och skuldbelägger andra, de förnekar individens egna fria val och försöker styra dennes liv med politiska åtgärder.
  Och jag har seriöst mycket mot en ideologi som behandlar hälften av barnen som mindervärdiga skitstövlar baserat på kön.
  Och jag har seriöst mycket mot en ideologi som hyllar Scum-manifestet och …
  Bara till att börja med.

 12. @ vegetarianan

  Nu skriver du ju till Dolf, men jag vill svara dig ändå.

  Jag må var korkad, det är helt okej med mig om du anser så. Men däremot är jag inte okunnig om vad feminism ”egentligen” är.
  Jag var tidigare feminist, men i slutet av förra århundradet började min feministiska övertygelse krackelera och det ledde till att jag idag är såväl jämställdist som antifeminist.

  Men jag ser att du har många frågor om vad vi feministkritiska egentligen är kritiska mot. Kul, nyfikenhet/vetgirighet är en bra egenskap! Jag välkomnar dig in på Genusdebatten.se där jag och Dolf är skribenter. Där kan du få svar på dina frågor och stilla din nyfikenhet om vad vi feministkritiska är kritiska mot. Välkommen!

 13. Tack, jag avböjer. Mina frågor var rent retoriska. En antifeministisk kvinna är andra kvinnors värsta fiender, eftersom det är deras rättigheter hon schackrar med.

 14. @ vegetarianan

  En antifeministisk kvinna är andra kvinnors värsta fiender, eftersom det är deras rättigheter hon schackrar med.

  Det heter fördomar.

  Det står dig naturligtvis fritt att välja att leva vidare med dina fördomar om oss, om du så önskar, annars hjälper vi (vi är rätt många kvinnor på ”vår sida”) dig gärna. Ditt val.

  Ha ett underbart liv!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: