Just another WordPress.com site

partipolitik

En av våra(feministkritiska) stora problem är att vi i praktiken står utan vår demokratiska rösträtt, om vi inte anser SD är ett alternativ.

Jag står utan, så därför letar jag med ljus och lykta. Jag hittade ett alternativ som är jämställdistiskt på allvar.
Det är inget för mig, känner jag. Jag är socialliberal och det är för liberalt för mig.
Men jag tror en och annan av mina feministkritiska läsare kan hitta ett hem här.

Lycka till!

Kommentarer till: "partipolitik" (53)

 1. Liberala partiet är det bästa alternativt vi har. SD som är ett socialkonservativt parti är absolut inget alternativ för mig.

 2. SD är absolut inget alternativ för mig heller, då röstar jag hellre blankt.
  Men detta parti har iaf många rätt. Jag gillar flera punkter utöver ”feminism-fritt” (tex. storebrorsamhället och invandringsfrågor).. så hittar jag inget annat så är dessa bättre än blankröst.

 3. @Ninni

  ”Jag hittade ett alternativ som är jämställdistiskt på allvar.”

  Håller absolut inte med. Det parti du hänvisar till står så pass långt ifrån i stort sett allt jag kan tänka mig och jag vill inte gå närmare in på varför. Om detta parti är ”jämställdistiskt på allvar” så förklarar det varför jag inte kallar mig jämställdist.

 4. @ Barfota

  Ja, det tycker jag absolut. Det är helt fritt från särbehandling av någon grupp, vad jag sett så långt.

 5. @ Barota igen

  Att detta parti är jämställdistiskt innebär inte att det passar alla jämställdister. Vi täcker hela den politiska kartan från vänster till höger. Det är helt för långt åt höger för att passa mig, tex.

 6. Välkomna till Klassiskt Liberala Partiet. Vi är helt chanslösa i val, men vi skäms inte för våra åsikter. Jämställdhet mellan alla individer är så klart en grundbult och ingen ska dömas i grupp eller dömas för vad någon annan har gjort. Och det som vuxna frivilligt gör bakon en stängd dörr är alltid lagligt.

  Annars kan jag rekommendera att hålla ett öga på Piratpartiet, de håller på att bredda politiken just nu, och de kan vara så att de väljer rätt i den här frågan.

 7. Joakim Steneberg sa:

  Ninni apropå, vad säger du från spinnsidan? Om det här om EU, och om nye kommissionären Borg, ”kvinnofientlig”, från Malta?
  Förf av Marita Ulvskog (S), på newsmill, med kritik mot Birgitta Ohlsson (!FP) Namnet Borg(!) låter bekant…, och ämnet också.
  http://www.newsmill.se/artikel/2012/11/16/st-r-birgitta-ohlsson-upp-f-r-kvinno-och-hbt-r-ttigheter
  Feminism på alla plan, eller handlar det om kvinnor, bara?

 8. @Ninni
  Hade aningen svårt för partiprogrammet i sin helhet men i ärlighetens namn så satt jag inte och lusläste det, skummade bara igenom det som hastigast och det fanns så mycket som bara skulle vara helt otänkbart för mig att ställa mig bakom.

  Har kommer dock en åsikt från JD´s kommentar [Länk] som jag gillar skarpt.

  ”Varje enskild individ ska ha samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter som alla andra att påverka sitt eget liv utan att begränsas eller priviligieras för sin tillhörighet i en specifik grupp.”

  Du skriver…

  ”Att detta parti är jämställdistiskt innebär inte att det passar alla jämställdister. Vi täcker hela den politiska kartan från vänster till höger. Det är helt för långt åt höger för att passa mig, tex.”

  Passar inte mig heller av samma anledning som du uttrycker + litet till så jag avstår i detta skedet, men jag skall ta mig tid att lusläsa hela deras program vid tillfälle.

 9. @ Barfota

  Jo, det JD skriver är rent vackert! I en enda mening beskriver han jämställdismen, så den är för mig. Imponerande.

 10. @ Joakim Steneberg

  Kvinnofientlig och hatisk är ord jag hört till leda om oss. Det känns som hon(Birgitta Olsson) tuggar samma sång som det brukar sjungas om oss. Jag vet inget om vad Borg har för åsikter. Jag är inte insatt i frågan.
  Med tanken på hennes ord om honom, så är han kanske rent av jämställist? 😉

  Upplys mig? Vad är hans konservativa kvinnosyn? Att kvinnor inte ska kvoteras in till styrelseposter? Eller att kvinnor hör hemma vid spisen?

 11. @ Hej Trash och välkommen!

  Piratpartiet har jag koll på. Dom har fått min lilla lapp på valdagen de senaste valen. Jag har ryktesvägen hört att dessa börjat vika in på feministspåret. Det ska jag naturligtvis kolla upp huruvida det stämmer.

  Jo, att ni inte har en chans i valet förstår jag. Men det känns bättre på ett mentalt plan att ha röstat på något som finns och är seriöst(alltså inte kalle anka eller jultomten) än att rösta blankt. Det är liksom en principiell skillnad.

 12. @Ninni
  ”Jo, det JD skriver är rent vackert! I en enda mening beskriver han jämställdismen, så den är för mig. Imponerande.”
  Ja. Det är sällan jag blir lyrisk (i nyktert tillstånd) men detta är exkat det jag anser vi borde ta till oss och kräva…

  Vi kärver:
  Helt neutral lagstiftning där varje enskild individ ska ha samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter som alla andra att påverka sitt eget liv utan att begränsas eller priviligieras för sin tillhörighet i en specifik grupp.

 13. Joakim Steneberg sa:

  Nu är Petter Nisson och orerar på newsmill igen! Även om hans kanske försöker dämpa liiiite på manshatet så lyser klart den enögda dumheten.
  http://www.newsmill.se/artikel/2012/11/16/obegripligt-lismande-f-r-oss-pappor
  I sakfrågan han tar upp, så enligt SVT för ett par år sedan, där delad vårdnad var målet, så gick det till mammorna i 80% av fallen. Vet någon mer?

 14. Joakim Steneberg sa:

  Nils Pettersson var visst namnet, som här kritiserar KDU.
  Verkligen sorgligt att man inte kan kommentera mer på newsmill. Jag undrar faktiskt, om de problem de hänvisar till om personangrepp o dylikt, beror på newsmill själv?
  De lyckas hela tiden producera mycket provocerande titlar, som tydligen författaren inte alls har formulerat. Och bara detta är ju ett rent odemokratiskt och felaktigt beteende av newsmill. Borde vara förbjudet!

 15. @Joakim Steneberg
  ”Och bara detta är ju ett rent odemokratiskt och felaktigt beteende av newsmill. Borde vara förbjudet!”

  Absolut störande med censur och begränsning av yttrandefriheten, länken nedan visar hur du kan kringgå detta.
  Avpixlade Kommentarer

 16. @ Joakim Steneberg

  Först är det jättejättesynd om kvinnor för vi ovanpå allt elände struuuuuuuktuuuurerna ger oss, så lever vi stackare med sexism. Och därför, just för att det är jättejättesynd om oss kvinnor, så var det skrattretande att det är synd om männen.
  Jag gav honom svar på tal här, varvid han gav följande lilla löfte:

  ”Jag ska svara dig framöver, men jobb och familj gör att det dröjer några dagar. Även om jag inte håller med dig så läste jag med stor nyfikenhet och tycker att du har några bra poänger.” (november 3, 2012 kl. 11:55 f m
  )

  Jag väntar fortfarande på att dessa ”några dagar” ska ha passerat…

  Nu skriver han en ny i samma andra. Här påstår han

  1. Kvinnorna vill vara hemma eller låter inte männen ta föräldraledigt.
  2. Vi har inte råd att pappa är hemma
  3. Män möter ofta negativa attityder till föräldraledighet
  4. Män som förlorar i vårdnadstvister har inte rätt att ta ut föräldradagar.
  5. Pappor är inte lämpliga att ta hand om små barn.
  Alla dessa faktorer är bemötta och överbevisade gång efter annan. Det går helt enkelt inte att skylla på det längre. (min markering, min numrering)

  Alla dessa påståenden gör mig matt. Jag vill ha källa till bemötandet och överbevisningen av punkt 1 & 2.

  Den enda sak jag är ense med feminister med, är att kvinnan är överordnad mannens makt vad gäller hem och barn. Och jag menar att det är just så(punkt 1.), kvinnan vill, mannen vill kvinnan ska vara lycklig.
  Så det ska bli spännande att se honom belägga punkt 1 & 2. Det kan han ju göra samtidigt som han svarar på det andra när det gått ”några dagar”.

  Eftersom jag inte gillar göra något som kan anses vara personliga påhopp så hoppas jag ni kan läsa mellan raderna. Han är inte värd vår tid, iaf inte min. Han vill stå i rampljuset och framstå som god, för att han tjänar sitt levebröd på detta. Hade han verkligen varit intresserad av att förändra hade han ägnat sig åt debatt med en motdebattör som har ”några bra poänger”, för att utmana sina egna åsikter.
  (Visst kan det vara så att han råkat glömma sitt löfte. Men han undvek debatt med alla som gav honom argumentbaserat svar på tal på Genusnytt och valde att fokusera på de få som inte uttryckte sig… så diplomatiskt. Så det är ett systematiskt beteende.)

 17. @Ninni
  Till skillnad från Newsmill så kan man ju faktiskt att kommentera på Nils Petterssons blogg. [Länk] om man nu skulle känna för att göra så.

 18. Absolut. Men med tanke på vilka dårar(då syftar jag inte på Nils Pettersson) vi har att göra med, så är jag försiktig med var jag lämnar mina digitala fotspår. Det är lätt att bli paranoid på denna sida debatten.:)

 19. @Ninni
  Jävlar! Jag som har lämnat ut min epostadress till dig! Nu får jag allt gå ut på balkongen och spana efter svarta helikoptrar. Får man förresten kalla helikoptrar för svarta eller är det rasistiskt? Jag vet ju säkert att jag är vit, heterosexuell, rasist, nazist, kommunist, feminist, högerspöke och mullig mansgris, det vet ju alla eller hur?

  Men du har helt rätt och man kan aldrig vara för paranoid när man har med extremister som PK-folk/media att göra. Men jag vet var du bor och kommer och hälsar på dig en dag!!! Det är inget hot, det är ett löfte och är du inte en snäll och lydig kvinna så tar jag med mig @dolf (den förskräcklige) också!

  Kram på dig. Jag har fortfarande en kommentar som inväntar granskning (läs censur och PK-anpassning) på din blogg 😀

 20. Joakim Steneberg sa:

  Här är en, finns förstås fler. Sabuni är och tassar lite i frågan ang sin utredning.

  http://www.skanskan.se/article/20100601/LUND/705319817/-/jurist-sagar-socialtjansten
  Jurist sågar socialtjänsten
  ”VÅRDNAD. Papporna har inte en chans i vårdnadsutredningar. Det menar barnrättsjuristen Lena Celander-Jörgensen. I vårdnadsmål som hon varit ombud i där Lunds Socialförvaltning ansvarat för utredningarna har visat på en socialtjänst som är undermålig och rent ut fruktansvärt inkompetent.”

  Sätter in den hos Pettersson

 21. @Joakim Steneberg
  Tack, Pettersson kan behöva få ta del av ”konspirationen”

 22. Häng nu på här pojkar och flickor. Jag är seriöst nyfiken på era åsikter om vad jämställdhet betyder för er. För mig betyder det jämställdhet och samma spelregler för alla!
  Genusdebatten [Länk]

 23. @ Barfota

  Men jag vet var du bor och kommer och hälsar på dig en dag!!! Det är inget hot, det är ett löfte och är du inte en snäll och lydig kvinna så tar jag med mig @dolf (den förskräcklige) också!

  Du är så välkommen… men skit i Dolf!(Jag tänker aldrig erkänna att jag vill träffa Dolf. Han kan lätt få för sig att han är något och då blir han så sabla kaxig.) Ta med dig din underbara son i stället! Men förbered honom på att jag inte har husdjur mer så han inte blir för besviken.

  Jag har fortfarande en kommentar som inväntar granskning (läs censur och PK-anpassning) på din blogg

  Nix, där finns ingen. Jag släppte igenom en imorse som hamnat i filter, såg du det? Är det den du åsyftar?

 24. @ Barfota

  Länken blev fel? Vad tänkte du länka till. kasta länken till mig så rättar jag till kommentaren.

  Jag håller på och dona med mitt första inlägg på genusdebatten. Där kommer det framgå vad jämställdhet betyder för mig.

 25. @Ninni
  ”Men förbered honom på att jag inte har husdjur mer så han inte blir för besviken.”
  Nämen… Har din man gett upp hoppet och flyttat 😀
  Jag såg att kommentaren gick igenom otvättad, tack. Tanja har samma problem med att kommentarer med länkar fastnar i tvättmaskinen litet då och då.

  Dolf kaxig? Du kaxig? Jag kaxig?
  Kan det bli bättre, vi lär ha en hel del att snacka om, om nu @dolf och jag får en syl i vädret förstås.

 26. @Ninni
  Här kommer länken som jag strulade till på nytt Genusdebatten [Länk]

  Dona du vidare på ditt första inlägg på Genusdebatten så donar jag iväg på den andra lekplatsen… den för de mindre och klarsyntare barn, grabben behöver frisk luft.
  Fortsatt trevlig helg.

 27. Joakim Steneberg sa:

  Här är min kommentar, och NP:s svar, dvs han medger själv att han inte har något svar!

 28. @ Joakim Steneberg

  Bra att du tog tag i det, sansade argumentbaserade och underbyggda kommentarer till inlägget, kommentarer som visar att han pratar goja utan att ha substans bakom sina ord, oskadliggöra en sån individ. Så: Tack, det gjorde du bra. 🙂

 29. @Joakim Steneberg
  Det är ju ytterst intressant att han inte ens väljer att svara på din kommentar.

 30. @ Robjoh

  Jag skrev ett helt inlägg till honom som han den 3 nov sa han skulle svara på om ”några dagar”. I min värld är ”några dagar” gångna sen länge nu. Han har ju såklart ”glömt” det. Rakt igenom ignorerar han saklig respons och väljer att fokusera på osaklig dito. Och ja, det beteendet är ytterst talande.

 31. Skall bara kolla om jag får en understruken länk nu.
  till Genusnytt

 32. Joakim Steneberg sa:

  Apropå, kan inte avhålla mig från den här.
  (Ur ”Våra svenska feminismer”, 3:dje upplagan)
  Nu kallar han sig ju inte för ”feminist”, finns en beskrivning för såna ”bastarder” också..

  Feminissen (Feminisse antimasculine)/(Submockasinus herostratis) – Infantil & Patologformen

  ”Manlig feminism”, typ. En könsdebattens/politikens tulipanaros, en genusmanipulerad korsning mellan forna tiders gentlemän, toffelhjältar samt sol och vårare. Feminissen negligerar eller är omedveten om sitt eget köns dilemma, sina civila förfäders oftast ärliga uppsåt och arbete samt sina globalt utsatta och fattigare bröders problem. Anser sig som särskilt kunnig och kvinnovänlig, dras därför med en besvärande men chauvinistisk fjäskläggning. Söker gärna trygghet i diverse matriarkatdillerier. Häckar flockvis på bl.a. könsfascistiska DN, där grupptrycksvärtande ner mannen och med kollektivt skuldbeläggande av våra minsta bröder, pojkar och söner!

  c/o Joakim Steneberg

 33. @ Barfota
  hmmm tänkte försöka ge dig min kodning för länkar. hur attan gör jag det utan att den ”översätter” det…

 34. beträffande länkar, jag tror att default för alla wordpressbloggar är att alla kommentarer med två eller fler länkar fastnar i filter, detta är en del av att undvika masinellt genererade spam-kommentarer vars enda syfte är att länka till andra mer eller mindre suspekta bloggar.
  Det går att ställa om.

  @barfota, du får vara snäll mot Ninni. Du vet inte hur fruktansvärt rädd hon blir när du hotar att ta med dig Dolf the Terrible på besök. Hon lär inte kunna sova på flera veckor.

 35. @Ninni
  Jag kan inte använda samma koder som du eftersom jag inte är administratör och hur ont det än gör att erkänna det så har @dolf rätt. För många länkar i WordPress och kommentarerna fastnar. Min WordPress ligger på egen domän och jag har helt andra möjligheter. Du behöver inte vara rädd för @dolf den förskräcklige, jag tar på mig den manliga ridderlighetsmanteln och försvara dig mot alla utifrånkommande angrepp.

  Men helt ärligt, det skulle vara så kul att träffas IRL, hoppas det kan bli av.
  Lägg nu inte ner mer tid på WordPress, länkar o dyl. Det löser sig så småningom.

 36. @Barfota

  Testa det jag skickade till dig. Jag använder det på andra ställen, det bör fungera för dig.

 37. @ Viskar till barfota

  Du kan lämna manteln hemma. Jag är inte rädd för lillen. Jag fullkomligt äger över honom. Men vi låter honom tro så så vi inte krossar hans sista gnutta manliga stolthet.

 38. Varför inte starta ett jämställdistiskt parti?
  Ett parti helt fritt från allt annat än jämställdhet.

  Det finns partier som inte är helt feministiska men de kan inte locka alla jämställdister.
  *SD är ett pöbelparti och ruskigt nog har de blivit rasister när de kommit in i finrummen. På 90-talet när jag var smått engagerad i SD och de hade riktigt dåligt rykte så var antirasismen stark i SD. Dessutom använder SD feminism när det passar dem, t.ex. genom att driva populistiska frågor mot invandrarkulturer.
  *KD är ganska ickefeministiskt och har en del vettiga åsikter i rättsfrågor. Men de är stockkonservativa och de flesta jämställdister har nog svårt för detta.
  *Moderaterna har i vart fall vissa medlemmar och även riksdagsledamöter som är ickefeminister. Men de är ju tokhöger vilket gör det svårt att svälja en röst på dem för många.

  Nej ett begränsat enbart jämställdistiskt parti skulle jag rösta på. I varenda fråga som kan uppstå så finns det en jämställdistisk ståndpunkt oavsett vilka håll frågan lutar åt i övrigt. Nämligen så fort det görs skillnad på grund av kön.

 39. @Ninni
  Det man måste fråga sig är ju vad Nils förväntar sig för svar när han väljer att ”glömma” de som kommer med saklig kritik. Hur tror han folk reagerar? Uppenbarligen får man ju mer gensvar av att kalla honom idiot än när man försöker lägga fram motargument. Fast nu när jag tänker på det, så är väl det hela grunden för feminismen…

 40. @ MJ

  Jag skulle så gärna vilja. Jag skulle tycka det var riktigt, riktigt kul

  Min son sa så här efter en debatt jag skrivit om här:

  ”Fan va du är bra mamma! Du låter som tidernas mest slipade politiker när du debatterar jämställdism.”

  Men tyvärr kan jag inte det av andra orsaker.:)

 41. @ Robjoh

  Ja, det är det. Och det är alls inte konstigt att folk blir arga då.

 42. Ninni:
  Jag röstade på Piratpartiet för jag trodde det var ett liberalt parti. På senare tid har jag förstått att de egentligen inte har någon definerbar idelogisk hemvist, utan verkar plocka delfrågor utifrån ledamöternas personliga intresse. En neutral syn på jämställdhet verkar inte kunna ställas i utsikt.
  Nedanstående breddningsförslag av Henrik Bränden (ledamot i styrelsen) dryper av missförstånd och enögdhet. Hans och andra ledamöters ovilja att balansera synen på jämställdhet var en ögonöppnare för mig (textsök ”noger”). Nästa val blir det inte PP.

  http://breddning.piratpartiet.se/2012/06/08/jamstalldhet-mellan-alla-manniskor/

 43. @ Noger

  Jo, jag hade sett det där. Just därför jag letar med ljus och lykta efter något att lägga min röst på till nästa val.

 44. Joakim Steneberg sa:

  Med anledning av mansdagen så skrev jag ett litet inlägg till Nils Petterson där jag med anledning av just dagen gratulerade honom. Ja kanske inte direkt ”gratulerade”, även om jag använde de orden…
  Detta under hans artikel där han avfärdade pappors problem, angående en artikel som tog upp diskriminerade pappor på newsmill, på fars dag faktiskt..
  Men Nisse P verkade inte ha blivit glad för min kommentar till honom om mansdagen!
  Var den inte relevant eller tvärtom så hemsk? Vad sägs?

 45. Joakim Steneberg sa:

  Nils Pettersson.

  Idag är det den Internationella mansdagen, visste du det? Inte lätt att veta, inte ens något media verkar ha uppmärksammat detta, tystnad råder! Och detta ointresse är väl kanske egentligen rätt självklart. För vad finns det att fira, eller att uppmärksamma, ”mannen”?
  Samma dag, fast den viktiga när det gäller kvinnor, så har den ju också mest utvecklats till en ”tycka synd om dag”.
  Media översvämmas den dagen av rapporter över kvinnligt elände här hemma och runt om i världen, plus då några små framgångar att trots allt glädjas åt för kvinnan som kön!

  Visst måste det vara skönt som man som sysslar med frågorna om kön och relationer, sånt som du sysslar med, att kunna placera alla de jobbiga problemen hos kvinnan! Att det är kvinnan som är det utsatta könet, har lägst lön, är den som blir misshandlad, den enda könsdiskriminerade, ja alltid den värst drabbade. Och med all dessa hotande kvinnofällor!

  Är det inte fantastiskt med alla dessa debattörer, i media, politiker, och så då alla feministerna själva, som alltid får det till att kvinnan har problemen, och mannen är problemet. Han som inga egna har!
  Jaja, förutom då några individuella, självförvållade förstås.
  Hela den eviga och nästan alltid likalydande debatt, måste väl ändå vara avsedd som en form av uppmuntran till kvinnan? Ifrån alla oss privilegierade och lyckligt lottade män, en sådan som du själv verkar vara!

  Och det är väl därför som mansdagen idag heller inte uppmärksammas? Det finns ju inget att fira, detta att vi män är sådana skurkar! Vi vet ju så väl genom alla kolumnister och rapporter och annat, att det är vårt fel, kvinnans alla problem beror ju på oss.
  Och samtidigt, så passar förstås inte mansdagen för att ”tycka synd om män heller”, skrattretande tanke, eller hur? Eller om det nu är den gamla stoiska hjältemanssynen som förnekar och döljer…

  Men hela tanken är alltså kul, skrattretande, att ställa sig frågan om detta privilegierade kön, frågor om några eventuella manliga problem utsatthet, diskriminering osv. Sådana frågor som tydligen bara kan ställas om den stackars kvinnan!

  Att 20-åringar i långa tider har gått en brutal död till mötes i alla krigen, och fortfarande i dag.
  Att män går spetsen och tar risker, både för mänskligt utveckling, men även för revolter. Torteras och kastas i fängelser.
  Och här hemma, att våra pojkar får sämre betyg än de skulle ha, eller att många pappor inte får träffa sina barn, kanske de pojkarna med dåliga betyg,

  Att män inte får uppmärksamhet för att de offrar sig, när det dör en man i veckan i arbete, så är det i media en könlös, ”en människa”. Att män dör tidigare, tar livet av sig. Drabbas värst av arbetslöshet, utslagning. Även då våra unga pojkar.
  Allt detta kan beskrivas som ”skrattretande att tycka synd om mannen” , eller hur?

  Så internationella mansdagen är alltså inget att fira, män är inget speciellt att hänga i julgranen, och vi vet ju nu att allt är vårt fel. Det står som sagt tydligt över allt, i media och i partidokument och på universiteten och i lagboken. Och då är det skrattretande att ens bry sig om dessa problem som eventuellt finns. De är bara bagateller och dessutom självförvållade, och ändå ingenting jämfört med kvinnors alla enorma tillkortakommanden!

  Men ändå, Nils Pettersson, du kom ju på formuleringen som gör denna dag obehövlig, skrattretande tycka synd om eller ens bry sig, om sina bröder, våra söner, våra hårt arbetande fäder.
  Så grattis ändå på mansdagen som du härmed gjort obehövlig! Och så att vi män slipper sjåpa oss, omanligt för bagateller, när det ändå är kvinnan som har det värst!
  Och lycka till med skrivandet i framtiden, för din uppmärksamhet om kvinnors problem, och mäns privilegier, och skuld!

  Mvh Joakim Steneberg, ”På båda könens villkor, för båda könens bästa”

  Det här kom i elfte timmen på mansdagen, men så är det ju med uppmärksamheten över män också!

 46. Men Ninni, sådana hemskheter ska väl pojken inte få säga ostraffat om sin mor?

 47. Försök inte, du är så rädd så du praktiskt taget skakar …

 48. Joakim Steneberg sa:

  dolf, har du fått mitt mail?

 49. @ Joakim Steneberg

  Hehe! Bra!

 50. @ Dolf.

  Vem sa att han förblev ostraffad för det? Han är grabb, han måste hållas i hårda tyglar så han inte utvecklas till sån där hemsk manlig man du vet.

  Jaja, visst är jag rädd så jag skakar.. du är sån kvinnoslukare att jag är rädd att jag inte springer fort nog.. nej, nej, inbilla dig inte.. på andra hållet alltså.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: