Just another WordPress.com site

Annika Dahlström

Den första gången namnet jag råkade ut för namnet Annika Dahlström,
var när jag läste boken Stress. Redan innan dess hade jag läst en del forskning om biologiska skillnader för kön.

Orsaken till att jag började läsa om biologiska skillnader var att jag drabbades av en sk. ”kvinnosjukdom”. När vården sa: ”lär dig leva med det” så var jag inte alls med på dom notorna. Jag söker fortfarande efter det där halmstråt, det där som ska kunna ge en väg ut ur sjukdom in i livet. För jag vägrar ge upp! Så jag läser än….

Jag har läst mängder och till skillnad från många andra, dömer jag inte Annika Dahlström utifrån en artikel (vi vet alla hur svenska journalister är!)
Jag har läst mer än den forskning som Annika Dahlström lutar sig mot, tex forskning på råttor/möss där man studerat testosteronets verkan för maskulinisering.

Finns det stöd för det Annika Dahlström påstår, att kvinnor som grupp biologiskt är bättre föräldrar vad gäller omvårdnad?
Absolut, det finns ingen tvekan!

Men, vi är inte bara biologi! Vi är också medvetet tänkande varelser som gör medvetna val. Precis som vi kan lära oss köra bil, kan män lätt kompensera ”sitt biologiska tillkortakommande” vad gäller föräldraskap.
Vi lever också i en tid där ”omvårdnad” är långt från allt ett barn behöver.  I andra egenskaper har män som grupp bättre biologiska förutsättningar.

Tycker jag all kritik mot Annika Dahlström är obefogad?
Nej, det tycker jag inte. Jag tycker hon ibland drar för långtgående slutsatser till vad biologiska skillnader medför. Jag tycker hon ibland gör skillnaderna större än vad jag anser man kan säga. Igen, vi är mer än biologi!

Samtidigt kan jag förstå hennes agerande. Hon sitter på en ohygglig mängd fakta och forskning i en värld där nutidsfeministiska tokerier dominerar mot en allt skevare värld. Dessutom har hon naturligtvis sin egna politiska åsikter i vilka jag inte behöver samtycka för att anse att hon har full rätt att ha dessa.

Jag kan inte annat än säga att det är beklagligt när en individ, oavsett dess ståndpunkt, utsätts för drev på internet så omfattande att denna individ känner sig tvingad att avgå från sitt uppdrag.

Jag kan bara beklaga, Annika Dahlström!
Tyvärr är du inte den första och säkert inte den sista.

Kommentarer till: "Annika Dahlström" (9)

 1. Nils Jungenäs sa:

  Kul att du har börjat blogga igen! 🙂

 2. Skönt med någon som kan ta ett steg tillbaka och se på hela historien med nyktra ögon. Jag som man tycker inte alls att det är roligt att läsa det hon skriver om män som vårdnadshavare men bara för att det inte är kul att höra så innebär det ju inte att det är fel… Känns ganska tidstypiskt i Sverige idag att blanda ihop sak och person…

  Jag tror säkert hon har sina poänger även om hon uttrycker sig sinnnessjukt klumpigt.

  Jag vet inte vad jag vill ha sagt riktigt. Gillar din blogg! Keep em coming! 🙂

 3. Ler. Det kommer vara lågt ett tag till här. Men jag kommer med full kraft igen;)

 4. Välkommen REevolv:

  För mig handlar det om att alla åsikter/tolkningar måste få finnas, oavsett vad jag anser om dessa.

  Jag som man tycker inte alls att det är roligt att läsa det hon skriver om män som vårdnadshavare men bara för att det inte är kul att höra så innebär det ju inte att det är fel…

  Det beror på vad du har läst. Har du läst mer än artikeln som cirkulerade?
  För om du bara läst den så kan jag lugna dig med att det där finns det inte stöd för i forskningen(jag har läst massor). Om det är hennes slutsatser/privata åsikter eller om journalisten förvrängt/feltolkat henne, det vet jag inte.

  Jag kan säg att min slutsats av det jag läst är
  * som könsgrupper är vi lite olika och det gör att vi som grupper gör lite olika livsval. Det ger än bättre och (inte minst) betydligt trevligare förklaringsmodell till det som enligt den feministiska ideologin kallas ”könsmaktordning” och ”kvinnan är underställd mannen”.
  * som individer kan vi befinna oss precis vart som helst mellan maskuliniserad och feminiserad, det är bara vanligare att män är mer maskuliniserade och kvinnor mer feminiserade.
  * som individer är vi unika och våra inre biologiska kön är inte så enkla som man eller kvinna. Vi måste därför lära oss acceptera och respektera avvikelser från det förväntade/vanliga.

  Vad gäller just föräldraskap.. där finns det skillnader.
  Dels det rent konkreta, vi kan amma, det kan inte ni. Utöver det så frigörs oxytocin av amningen. Oxytocin är ett hormon som också kallas lugn&ro-hormonet. Feminisering medför mer uttalat ”omvårdnads-drag”
  Jag ska förklara med en liknelse vad det, enligt mig, innebär:
  Om du tänker dig bra föräldraskap som ett 100 m sprintlopp, så ger dessa biologiska skillnader ett litet biologiskt försprång, på några meter. Innebär det nödvändigtvis att jag ”vinner” över dig? Innebär det att du inte kan klara 100 m’s-loppet med fullt godkänt resultat?

  Det finns alltså, som jag ser det, absolut ingen orsak att bli nedstämd av denna forskning. Inte för någon! Den är helt fascinerande.

  Gillar din blogg!
  Kul!:)

 5. Du behöver inte vara orolig för att jag ska bli nedstämd. I min värld så är vi olika av en anledning (evolution). Vi kompletterar varandra och det är fantastiskt! 1+1=3 🙂

 6. Den feministiska pöbel har översvämmat min video och lägger dåliga betyg och kommentarer!

  Stå emot!

  Gilla min video, skriv bra kommentarer!

  Res er för Sverige!

  RES ER FÖR PÄR STRÖM!

  Ps. Res er även för Lars Vilks om ni så vill 😉

 7. LAURA DEKKER: KVINNOR KAN ÄNTLIGEN

  Som exempel på kvinnor, som inte ”känner skuld” utan vet att ”ta för sig” anförs nu i dagarna den sextonåriga holländskan Laura Dekker, som i en liten ranglig båt just kommit till sluthamnen efter att som första kvinna ha seglat ensam jorden runt.

  ”Tuff tjej”, ”fantastisk bedrift” – berömmet haglar. Änrtligen en tjej som vågar vara sig själv, dvs. som en karl! Jag har följt hennes lösnummersäljande förberedelser i åratal i diverse tidningar, i BBC:s sändningar m.m. Ja, visst är det en fantastisk bedrift av en sextonåring att utan vidare kunna hala upp två miljoner eller så ur bakfickan och köpa en jättestor, tvåmastad, ny båt, utrustning till denna osv.

  ”I will travel around the world with a Jeanneau Gin fizz ketch. The yacht is 38ft which is something to get used in comparison to the 28 ft of my previous boat an Hurly 800. 
Another difference is that this yacht has two masts instead of just one. However, I have sailed a 45ft yacht before, which I realy liked doing. – – – The width of this yacht is also enormous, her beam is 12,5ft and she has a draft of over 6ft. 
I’m enormously pleased with this yacht but of course again there is a lot of work to be done.”

  Man får inte glömma, att de manliga besättningarna på hennes följebåtar naturligtvis också kostade en del slantar. (Hur många manliga gastar hon hade ombord får vi inte veta.)

  Slantar tycks ha funnits i överflöd. Kan det trots allt ha legat en eller annan man (eller massor av män) med näsa för PR och affärer bakom hela jippot? Belåtna sponsorer här:

  http://www.lauradekker.nl/English/Sponsoring.html

 8. Definiera föräldraskap.. annars blir ju hela diskussionen irrelevant…

 9. 75 PERSONER SÄTTER AGENDEN FÖR SVERIGES RIKSDAG

  Har det varit folkomröstning i frågan? Naturligtvis inte.

  Riksdagen kommer nu att besluta om införandet av dubbelkönade varelsers legitimitet och särskilda rättigheter. Samt moraliska överlägsenhet .

  Nej, det rör sig inte om hermafroditer eller pseudohermafroditer. Det rör sig om en handfull personer, som nu ska få laglig rätt att vara ett kön den ena dagen, ett annat kön den andra dagen. Och så tillbaka igen.

  Vara mamma den ena dagen, pappa den andra dagen, bådadera den tredje dagen. Samtidigt skall tiotusentals genuspedagoger och genusförskolor till oöverskådliga kostnader lära andras barn att förstå, att det egentligen inte finns pojkar och flickor, män och kvinnor. Bara mellanting. Göteborgs universitet engagerar sig i Heterohatets dag.

  De två gamla könen finns inte. De är bara sociala konstruktioner. Det är bara de tredje och fjärde könen som får godkänt.

  Jag citerar en ledare av ”Widar”:

  ”Sverigedemokraterna är nu ensamma om att vilja sterilisera könsbytarna. En och annan KD riksdagsledamot kanske gör gemensam sak med SD i omröstningen.

  Ibland kan en handfull personer skaka en hel regering. För att detta ska inträffa krävs oftast att regeringen i fråga är en koalition mellan disparata partier. – – – Det är ytterst få människor – cirka 75 per år – som inleder de avancerade och komplicerade utredningar som kan leda fram till könsbyte; eller könskorrigering som den korrekta medicinska termen lyder. En lagstiftning från 1972 ställer upp särskilda villkor för den som kan få tillstånd att göra ett könsbyte. Personen ska vara svensk medborgare, ogift och steril. Den som inte är steril måste genomgå en sterilisering.”

  http://www.folkbladet.se/opinion/ledare/default.aspx?articleid=5939507

  Men den största frågan återstår att lösa: VILKET KÖN TILLHÖR KASTRATERNA?

  Jag känner en man, som länge känt, att han fötts i en okönad kropp. Han ämnar nu låta kastrera sig. Men hen vill fördenskull varken vara en ”man” eller en ”kvinna” eller bådadera samtidigt. Vilka rättigheter skall hen få? Vad skall det stå i hens pass?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: